Зачекайте...
×

Перший виїзд експертів Фестивалю-Премія ГРА

Перший виїзд експертів Фестивалю-Премія ГРА
Перший виїзд експертів Фестиваль-Премія ГРА на перегляд вистави лонгліста у Дніпро – в Dnipro Opera.
Балет “Лісова пісня” на музику українського композитора Михайла Скорульського, поставлений хореографом Андрієм Литвиновим за грантової підтримки Український культурний фонд у 2021 році.
Приємно було бачити аншлаговий зал, цілі сім”ї з дітьми різного віку, зокрема, переселенців. Багато з яких, вперше на балеті, вперше в оперному театрі.
Звісно, місто прифронтове, тож ворог намагався 2 рази зірвати виставу: звучала тривога і перед початком і… в антракті. Тому ми встигли ще й поспілкуватись з керівництвом театру – Константин Пинчук та його командою.
Про репертуарну політику, рецепти створення касових вистав та пошук українського продукту для оперно-балетних театрів, проблеми виживання під час війни, важливість утримання трупи в тонусі і зразковій творчій формі, рекламу і пільгові квитки, плани і публіку.
Дізналися круту новину про наступну прем”єру і дієву користь співпраці між українськими оперними театрами.
Раді були побачитися з гендиректором театру ДРАМІКОМ Дніпровський Академічний Театр драми та комедії Сергій Мазаний та його головним режисером Антон Меженин, які прибігли після репетиції на театральне побачення. По-перше, зі світом балету та колегами, по-друге, з гостями.
Зацікавленість у зворотньому зв’язку всередині спільноти та щира солідарність із колегами, взаємозв’язок – свідчить і про певні важливі процеси, і про новий тип керівників і вселяє надію на зміни післявоєнного театру в Україні.
Дякуємо

Ольга Стельмашевська

Партнери

Медіа партнери