Зачекайте...
×

Прем’єра опери Дж. Пуччіні «Floria Tosca»

Прем’єра опери Дж. Пуччіні «Floria Tosca»

Шановні пані та панове!
Театр продовжує готуватися до травневої прем’єри опери Дж. Пуччіні «Floria Tosca», яка відбудеться 19 травня. А сьогодні ми хочемо розповісти вам, звідки взялася ідея її написання.
Основою лібрето опери «Тоска» стала однойменна п’єса Вікторієна Сарду, постановку якої Пуччіні вперше побачив в 1889 році. На той час у його творчому багажі були дві опери – «Вілліси» та «Едгар». Але бажання написати оперу за п’єсою не залишало композитора. Це бажання укріпилося після чергового перегляду п’єси з великою Сарою Бернар, для якої вона й була написана і яка своєю грою вразила та надихнула Пуччіні. Він зізнавався, що не може писати музику, якщо перед очима немає вже готового сценічного образу. У процесі написання «Тоски» у його уяві щомиті стояла Сара Бернар.
Але створити оперу на цей сюжет бажали також Верді та Франкетті. Однак дякуючи видавцю Рікорді, який підтримував Пуччіні та працював з ним, право на написання музики дісталося саме Пуччіні. З часом були узгоджені й зміни лібрето з автором п’єси. Майже одинадцять років минуло з моменту зародження ідеї опери до її втілення та звучання на сцені. П’єсу Сарду ніхто вже не пам’ятає, але опера Пуччіні «TOSCA»– продовжує підкорювати серця меломанів та не полишає десятку найпопулярніших опер світового репертуару.

Партнери

Медіа партнери