Зачекайте...
×

Світла пам’ять, Маестро…

Світла пам’ять, Маестро…
Пані та панове,
З глибоким сумом повідомляємо про смерть ГАРКУШІ ВОЛОДИМИРА ГРИГОРОВИЧА – багаторічного головного диригента нашого театру, народного артиста України, видатного театрального діяча (1952-2023рр.)
У серпні 1990 року Гаркуша В. Г. почав працювати в нашому театрі на посаді диригента, а в січні 1994 року його було призначено головним диригентом театру. Диригентський почерк маестро характеризувався високопрофесійними стосунками з оркестром, солістами й хором, емоційністю, тонким відчуттям стилю й форми твору. Він володів точним, виразним жестом, властивим диригентській школі його вчителя – професора Павермана, який виховав цілу плеяду видатних диригентів. У манері диригування Володимира Гаркуші особливо вражала чудова мануальна техніка, пластичні жести, романтична спрямованість трактувань.
Він був засновником багаторічного фестивалю для талановитої молоді «Молодь розправляє крила».
Під його керівництвом в нашому театрі були поставлені вистави: «Принцеса Турандот», «Джанні Скіккі», «Сестра Анжеліка», «Набукко», «Отелло», «Карміна Бурана», «Травіата», «Тоска», «Лісова пісня», «Білосніжка та семеро гномів», «Дама з камеліями», «Директор театру», «Піратський трикутник», «Норма», «Даремна обережність» та інш.
Він багато гастролював в Італії, Іспанії, Франції та Великобританії. У статусі запрошеного гостя неодноразово диригував оперно-балетними виставами за кордоном, а також в містах України: Києві, Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Маріуполі та Луганську.
Адміністрація та колектив театру висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять та заспокоєння душі маестро.
Прощання відбудеться завтра, 27 ЛИПНЯ, о 12.00, в фойє театру.

Партнери

Медіа партнери