Зачекайте...
×

Відродження української опери

Відродження української опери

“2023 рік для нашого театру стане роком відродження української опери” — директор-художній керівник театру Костянтин Пінчук.
Зараз в театрі триває підготовка до прем’єрного показу першої української опери Семена Гулака-Артемовського «ЗАПОРОЖЕЦЬ ЗА ДУНАЄМ».
Саме 160 років тому відбулася прем’єра цієї вистави. “Я вважаю, що сьогодні саме історія цієї опери для нас дуже актуальна. Кілька мільйонів українців зараз, як і в 18 сторіччі, вимушені були покинути свою батьківщину. І зараз також, як і запорожці тоді, вони сумують та бажають якомога скоріше повернутися до України.
І також ми всі знаємо, чому козаки опинилася за Дунаєм у 18 сторіччі – як тоді, так і сьогодні Росія не дає Україні і українцям жити спокійно на своїй землі. Як і тоді ми боронимо нашу землю та намагаємось зберегти свою національну ідентичність. Наша вистава буде поставлена в класичному форматі, але в сценічному оформлені ми будемо використовувати сучасні технології, а також трішки надамо сучасності традиційним українським костюмам. Над виставою працюють нові творчі сили нашого театру, а саме диригент Василь Коваль та режисер Карина Климентовська. Разом з нами вони працюють з вересня 2022р.
І вже сьогодні в театрі ми розпочали роботу над створенням опери-буфа «ХИТРИЙ ЛИС» на музику сучасного композитора Івана Небесного. Це буде спільний проект “Дніпро Опера” та Львівської опери. Режисером нашої вистави буде директор-художній керівник Львівської опери, народний артист України, сценарист та режисер – Василь Вовкун.

Я запрошую всіх на прем’єру опери «Запорожець за Дунаєм» 25 та 26 березня”.

Обрати квитки можна на сайті театру:
https://www.opera-ballet.com.ua/afisha/

Партнери

Медіа партнери